24 juni 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Waar moet je op letten met het kopen van een buiten vloerkleed?

Als je op zoek bent naar een buiten vloerkleed, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In deze blogpost ontdek je alles over hoe je het beste een zo’n vloerkleed kan kopen. Je krijgt advies over de materiaalkeuze, kleur en grootte van deze soorten vloerkleden. Daarnaast leer je over het onderhoud. Op deze manier kan je een weloverwogen keuze maken voor het vloerkleed dat perfect bij je past.

Het materiaal van een buiten vloerkleed

Een buiten vloerkleed wordt veel blootgesteld aan weersinvloeden. Het is daarom belangrijk dat het materiaal van een goede kwaliteit is, zodat het vloerkleed lang meegaat. Bovendien moet het materiaal waterdicht en UV-bestendig zijn om verkleuring door de zon te voorkomen. Polypropyleen is hier een goed voorbeeld van. Dit synthetische materiaal is stevig en slijtvast en kan prima tegen weer en wind. Dit is dan ook zeker een materiaal dat aan te raden is voor vloerkleden in de buitenlucht.

De kleuren van een buiten vloerkleed

Wanneer je kiest voor een buiten vloerkleed van polypropyleen, dan heb je de keuze uit verschillende kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een rustige grijstint of juist een opvallende oranje of rode tint. Een andere optie is een vloerkleed met een print. Er zijn allerlei leuke dessins beschikbaar, van bloemetjes tot dierenprints. Kies bijvoorbeeld voor een kleedje met jungleprint of tropische bloemen. Dit soort prints geeft je tuin of terras meteen een vrolijke en gezellige uitstraling.

De grootte van een buiten vloerkleed

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kopen van een buiten vloerkleed, is de grootte. Het is namelijk belangrijk dat het kleed precies past bij de afmetingen van je tuin of terras. Bepaal daarom eerst hoe groot het vloerkleed moet zijn voordat je gaat winkelen. Een handige tip: meet alles goed op en maak hier een schets van, zodat je makkelijk kunt uitrekenen welke maat vloerkleed je precies nodig hebt.

Een buiten vloerkleed onderhouden

Een vloerkleed voor buiten is onderhoudsarm, maar het is wel belangrijk dat je het kleed regelmatig schoonmaakt. Bij voorkeur doe je dit met een stofzuiger of een borstel. Als er toch vuil op het kleed komt te zitten, kan je het beste eerst proberen om dit met wat water en zeep weg te boenen. Bij veelvuldig gebruik is het aan te raden om het kleed elk seizoen even goed schoon te maken. Zo blijft het kleed in topconditie en kan je er jarenlang plezier van hebben.

Tip: NADUVI