Ecologische en economische voordelen van het groen dak

Het is bekend dat een van de belangrijkste maatregelen tegen de opwarming van de aarde bestaat in de bescherming van bestaande groene gebieden of de aanleg van nieuwe groene gebieden. In die zin winnen groen daken aan belang als ecologisch element in dichtbevolkte steden om de negatieve effecten van de industrialisatie te keren of te compenseren, vooral in gebieden met dichte woningen.

Bovendien zien we dat groendaken de voorkeur genieten als prestigieus element in commerciële en openbare gebouwen. Veel stadsbesturen in Europa eisen nu in hun lokale wetgeving groene daken bij de bouw van nieuwe gebouwen en steunen investeerders met fondsen.

Voordelen van groene daken

 • Tot 90% besparing op de hoeveelheid water die van het dak moet worden afgevoerd, afhankelijk van de keuze van het groendaksysteem. Het stadsnet wordt dus minder belast.
 • Groendaken helpen bij het filteren van stofdeeltjes in het milieu, het is een zeer goede oplossing, vooral in steden waar luchtvervuiling een ernstig probleem is.
 • Het groendak heeft een hoog geluidsabsorberend vermogen in vergelijking met het klassieke dak. Daarom heeft het voordelen op gebieden zoals luchthavens en snelwegen.
 • Dankzij de ademhalingseigenschappen van de planten wordt het zuurstofgehalte verhoogd en de kwaliteit van de omringende lucht verbeterd.
 • Omdat ze de temperatuur van het dakoppervlak warm houden in de winter en koel in de zomer, vermijden ze ongewenste warmteverliezen en -winsten. Het thermisch isolatievermogen van het dak kan met maximaal 50% worden verhoogd.
 • Verlengt de levensduur van het dak door het te beschermen tegen extreme temperatuurverschillen en schadelijke ultraviolette stralen.
 • Dient als tuin, vooral in het dichtbevolkte stadsleven, en biedt leefruimten gecombineerd met groen in plaats van met grind bedekte daken.
 • Brengt het microklimaat in evenwicht door het gebrek aan natuurlijk milieu op te vullen dat ontstaat door onvoldoende groene ruimten in de steden en ondersteunt het voortbestaan van het natuurlijk milieu.

Groene daken worden op twee manieren aangelegd. Intensieve (dichte) en extensieve (schaarse) groene dakbedekking.

Het intensieve systeem wordt gebruikt om gras en vele boomsoorten te telen. Aangezien de belasting van het groendak varieert van 300-400 kg/m², moet in de ontwerpfase van de dragende elementen beslist rekening worden gehouden met de toepassing van het groendak.

Lichte daktuinen worden verkregen met een belasting van ongeveer 100 kg/m². Dit is bijna dezelfde belasting als de traditionele dakbedekkingsmaterialen (dakpannen, grind, enz.) op het dak leggen.

Een van de belangrijke verschillen tussen de twee groen dak modellen is dat bij het intensieve systeem regelmatig onderhoud en irrigatie nodig is, terwijl bij het extensieve systeem hooguit één of twee keer per jaar onderhoud volstaat. Factoren zoals de gekozen beplanting, het gebruiksdoel van het dak, de klimaatgegevens en de belastbaarheid van het dak spelen een rol bij de keuze van het systeem.

Wat is nu echt de beste beddenwinkel?

Op het moment dat je hebt besloten om een nieuw bed te gaan kopen spreekt het voor zich dat je even op zoek zal willen gaan naar een interessante beddenwinkel om dat bij te doen. Je wil daarbij waarschijnlijk niet zomaar gebruik gaan maken van eender welke beddenwinkel. Voor veel mensen is dan ook alleen maar de beste beddenwinkel goed genoeg. Dat is natuurlijk allemaal heel logisch, maar hoe kan je die beddenwinkel nu precies vinden? Er zijn op dit vlak best een aantal verschillende zaken waar je rekening mee zal willen houden. Om welke zaken het hierbij precies gaat laten we je graag ontdekken op deze pagina. 

Bekijk welke merken er allemaal worden aangeboden 

Een beroep doen op de beste beddenwinkel voor het kopen van jouw gloednieuwe bed is in eerste instantie een kwestie van goed bekijken welke merken er allemaal worden aangeboden. Het kan hierbij gaan om eenvoudige, nietszeggende merken, maar dat is natuurlijk niet waar de beste beddenwinkel voor staat. De kwaliteit die een dergelijke winkel aan de dag weet te leggen wordt in de praktijk al vrij snel duidelijk op het moment dat je de merken gaat bekijken die worden aangeboden. Met name de onderstaande merken zijn erg kwalitatief: 

 • Hästens; 
 • Auping;
 • Freshbed; 
 • Swissflex; 

Uiteraard zijn bovenstaande merken nog maar het topje van de ijsberg. Toch maken ze reeds goed duidelijk welke beddenwinkels het belangrijk vinden om een optimale kwaliteit aan te kunnen bieden aan hun klanten. Zijn deze of enkele van deze bovenstaande merken aanwezig? Dan is de kans ongelofelijk groot dat je te maken hebt met een uitstekende beddenwinkel. 

Welke service wordt er verleend door de beddenwinkel? 

De beste beddenwinkel biedt haar klanten natuurlijk niet alleen maar een aanbod aan gebaseerd op de meest kwalitatieve merken. Het kunnen aanschaffen van een echt kwalitatief bed is dan ook nog maar het eerste punt om rekening mee te houden. Het tweede punt heeft betrekking tot de service die wordt verleend. Op vlak van service kan je, je vooral afvragen hoe het is gesteld met de garantievoorwaarden waar je op kan rekenen. Deze garantie is natuurlijk erg belangrijk. Dit niet in het minst omdat veel mensen die klant willen worden van de beste beddenwinkel alleen maar genoegen nemen met echt kwalitatieve, hoogwaardige bedden. Een goede service is dan ook een absolute vereiste voor de beste beddenwinkel. 

Het spreekt voor zich dat niet alleen de garantie deel uitmaakt van de service waar je op kan rekenen bij de beste beddenwinkel. Wat namelijk bovendien ook te denken van bijvoorbeeld de leveringskosten? Ook dit is een stukje service, net als de leveringstermijn. Voor heel wat mensen die een beroep willen doen op de diensten en mogelijkheden van de beste beddenwinkel geldt dan ook dat ze niet alleen het aangekochte bed zo snel mogelijk geleverd willen zien, daarnaast willen ze ook graag niet teveel leveringskosten moeten betalen. Dit zijn in ieder geval stuk voor stuk belangrijke zaken om rekening mee te houden. Als je bij al deze verschillende punten stil blijft staan zal je in geen tijd de beste beddenwinkel kunnen vinden. Heb je nog vragen of is je iets niet duidelijk? Je kan altijd met ons contact opnemen.

De perfecte spiegels voor je woning

Spiegels op maat

Door gebruik te maken van spiegels op maat, heb je altijd overal en in iedere ruimte de perfecte spiegel. Geen spiegels meer die net te klein of te groot zijn, waardoor het zijn doel voorbij gaat. Eigen formaten betekent ook dat je de figuren kunt maken die je wilt, op de wand maar ook op het plafond is dit natuurlijk mogelijk. Door te combineren met de kleuren, heb je een unieke decoratie in je woning die niemand anders heeft. Kijk snel op de website van glasgigant.nl voor de mogelijkheden die je daar hebt. 

Uitstraling die jij mooi vindt

Iedereen heeft zo zijn eigen smaak betreft de inrichting van een woning, de een vindt brons erg mooi waar de ander gek is van zilver. Met de spiegels op maat van glasgigant.nl kun je kiezen welke kleur jij vind passen in je woning, het goede formaat en de goede kleur is echt een meerwaarde. Welke spiegel je ook neemt, alle soorten zijn van uitstekende kwaliteit. De standaard zilveren uitvoering gebruik je natuurlijk ook voor de badkamer of in de hal, deze zijn geschikt om in ieder vertrek op te hangen.

Spiegels op maat

Spiegel als decoratie

Een spiegel hoeft niet altijd gebruikt te worden alleen om erin te kijken, in een vitrinekast kun je met spiegels op maat een prachtig effect creëren. Neem je daarbij mooie verlichting dan kun je goed zien wat kwalitatief goede spiegels doen, niet voor niets is glasgigant.nl een specialist op dit gebied. Wat voor spiegel je ook zoekt, je vindt het in de webshop van het bedrijf. Ook wanneer je speciale wensen hebt kun je contact opnemen, samen wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn. Een spiegel hoeft niet altijd een functie te hebben, tegenwoordig worden ze ook veel gebruikt omdat het een mooi gezicht is ter decoratie.

Een steenstrip plaatsen: hoe doe je dat eigenlijk?

Steenstrips

Steenstrips moet je lijmen. Een steenstrip moet bovendien goed bevestigd zijn om te isoleren en om vochtbestendig te blijven. Het is iets dat je zelf kunt doen maar let op: je moet je wel even goed inlezen op hoe je dit het beste kunt doen.

Steenstrips: binnen en buiten

Zowel op de gevel als in het huis kun je werken met steenstrips. Welke soort het beste staat, hangt af van de al bestaande omgeving en ook welke ondergrond je mee werkt. De ene muur is namelijk de andere niet. Op de gevel is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat je isolatie aanbrengt. Alleen de steenstrip is niet voldoende, de muur eronder moet ook goed geïsoleerd zijn. Bij spouwmuren moet je ook altijd even goed oppassen want die moet je ook vooraf goed isoleren. Binnen geldt dat ook maar is dat vaak al het geval. Een binnenmuur heeft bovendien minder isolatie nodig dan een buitenmuur. Hooguit voor geluid is enige isolatie dan fijn. 

Hoe moet je ze plaatsen?

Sommige steenstrips zijn zelfklevend. Anderen moet je lijmen. Je wilt natuurlijk dat de lijm én de steenstrips goed gaan hechten. Daarom is het van belang om je wand eerst goed voor te strijken met een blokkwast.

Steenstrips

Meten is weten

Daarna begint het meten. Het is heel goed om vooraf de muur te meten, de steenstrips en ze op maat te snijden. Meten is immers weten. Je kunt niet zomaar op de bonnefooi aan de slag gaan want dan kom je ongetwijfeld niet goed uit. Dat kost je tijd en geld want je moet sommige steenstrips misschien weggooien omdat ze niet meer bruikbaar zijn.

Aan het lijmen 

Nu is het een kwestie van inlijmen van de steenstrips. Breng de lijm op twee of drie plekken op de steenstrip aan met behulp van een getande lijmkam. Het is het handigst om te beginnen vanaf een steunpunt.

Wooninspiratie tips die in 2021 trending zijn

Sta jij op het punt om te verhuizen? Of ben je je hierop aan het voorbereiden? Dan is het zeker aan te raden om dit artikel te lezen. In dit artikel gaan we het kort hebben over de trends die in 2021 populair zijn op het gebied van wonen. Dankzij deze wooninspiratie krijg jij toffe ideeën en slimme oplossingen voor jouw toekomstige huis. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je meegaat met de laatste trends van 2021.

Wooninspiratie – raamdecoratie is een trend van 2021

Raamdecoratie is een van de wooninspiratie tips van 2021. Voorheen zag je voornamelijk dat de ramen kaal bleken en dat er niets werd opgeplakt, maar ondanks dat 2021 net is gestart zien we een toename op het gebied van raamdecoratie. Een van de meest populaire raamdecoraties is het hebben van lange gordijnen. Deze gordijnen zorgen voor meer sfeer in de woning en tegelijkertijd zijn ze ook nog enorm functioneel. Wat je ook steeds vaker ziet is dat de lange gordijnen voorzien worden van een printje om ervoor te zorgen dat de ruimte wat vrolijker wordt. 

Een heerlijke geurlijn inclusief mooie omhulsing

Een van de wooninspiratie tips van 2021 is het hebben van een geurlijn die enerzijds heerlijk ruikt en anderzijds perfect bij de rest van de ruimte past. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe lijn van Rituals. Deze geurstokjes zijn voorzien van een mooi, massief en robuuste vaas die een bijdrage zal leveren aan de sfeer van de woonkamer. Naast dat het mooi staat, ruiken de stokjes ook nog eens heerlijk waardoor je twee vliegen in één klap slaat. Als je besluit om voor de grote vaas met stokjes te kiezen, dan kun je hier maar liefst een half jaar mee doen. Kortom, een investering die meer sfeer en geur in jouw woonkamer brengt.

De kleur van 2021 is geworden… Sandstone Beige

De kleur is ook een van de belangrijkste onderdelen als het gaat om wooninspiratie. In 2021 heeft de kleur Sandstone beige gewonnen. Deze kleur is aards en elegant in een. Deze subtiele kleur creëert rust in de kamer en laat de nadruk op andere items naar voren komen. Of je nu een industriële of een klassieke stijl hebt, Sandstone beige is een kleur die jouw ruimte extra body en kracht geeft. 

Planten, heel veel planten

Tot slot zijn planten een belangrijk onderdeel als het gaat om wooninspiratie in 2021. Dit heeft te maken met het feit dat een kamer hierdoor veel natuurlijker en eleganter eruit komt te zien. Naast de functionaliteit en dat het een kamer mooier maakt, is het hebben van genoeg planten ook goed voor de zuurstof in een ruimte. Kortom, zeker een aanrader als je een nieuwe ruimte inricht. Daarnaast is het ook leuk om een bloemetje op tafel te zetten. Planten en bloemen vrolijken mensen op en daarom is het zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden als je besluit om een ruimte in te richten.

Ontruiming van een woning

woning ontruiming

Helaas zijn er soms situaties waarbij er woning ontruiming moet worden toegepast, in veel gevallen is dit een overlijden of een verhuizing naar een andere woning. Wanneer je alle werkzaamheden uitbesteed vertrouw je erop dat de alles naar behoren wordt gedaan, Wovia woningontruiming is de specialist op het gebied van ontruimen. Niet alleen wordt de woning leeggehaald, maar ook overige werkzaamheden kunnen worden gedaan door de specialisten van het bedrijf.

woning ontruiming

Verhuizen

Verhuis je naar een kleinere woning dan heb je in de meeste gevallen veel spullen van je interieur over, door een verhuizing en woning ontruiming te combineren met elkaar ben je van dit probleem af. De meubels en alle andere spullen van je interieur worden meegenomen naar de nieuwe woning, zijn er spullen die achterblijven dan zorgt Wovia dat deze naar een andere bestemming gaan. Natuurlijk bepaal je zelf waar naartoe, dit kan zijn bijvoorbeeld naar een veiling of naar een goed doel. Na de verhuizing wordt de woning netjes leeg opgeleverd zoals afgesproken, eventuele herstelwerkzaamheden kunnen ook uitgevoerd worden.

Extra diensten

Vak wanneer de woning leeg is komen er eventuele gebreken aan de orde, of moet de vloerbedekking die er al jaren ligt worden weggehaald. Het leeghalen van de woning is niet het enige wat onder woning ontruiming valt, ook trappen weer in de oude staat terug brengen in de oude staat of laminaat verwijderen hoort erbij. Heb je een zonwering die weg moet worden gehaald door de woningbouw? Geen probleem, Wovia kan dit allemaal voor je realiseren, bekijk het extra pakket aan diensten op de website.

Waar moet je heen als je op zoek bent naar een industriële keuken keukenwinkel?

industriele keuken keukenwinkel

Als je op zoek bent naar een industriële keuken keukenwinkel, heb je de keuze uit een heleboel verschillende winkels. Dat komt doordat er in bijna elke keukenwinkel wel een aantal industriële keukens zijn. Er zijn zoveel verschillende winkels waar je een industriële keuken kunt kopen doordat er veel vraag is naar dat soort keukens. Dat komt doordat het een beetje een trend is geworden om een industriële keuken te hebben. Daardoor zijn er veel mensen die zonder na te denken een industriële keuken kopen. Dat is erg zonde aangezien het vaak voorkomt dat de keuken niet mooi staat in een huis wat niet in de industriële stijl is. 

industriele keuken keukenwinkel

Een woonstijl uitkiezen voor in jouw huis

Het is belangrijk dat je huis is ingericht in dezelfde stijl. Dat ziet er namelijk een stuk beter uit dan wanneer je allerlei losse meubels bij elkaar in één kamer plaatst. Het is een stuk mooier om er voor te kiezen om het huis in één of twee stijlen in te richten. Op die manier zorg je dat alle spullen en meubels die in een kamer staan goed bij elkaar passen. Dat zorgt er voor dat de inrichting van je huis een stuk mooier is.

Meubilair horeca, was je op naar deze?

meubilair horeca

Ben jij op zoek naar een bedrijf die jou kan gaan helpen met het zoeken naar nieuw meubilair horeca omdat je een horecazaak hebt geopend of nog gaat openen en je wilt er gelijk nieuw meubilair in gaan zetten omdat je het gelijk groot wilt gaan aanpakken zodat mensen de zaak serieus gaan nemen en er graag willen gaan komen? Of wil je meer informatie over hoe alles gaat rondom het kopen van deze meubels en weten wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken als je ze dan ook daadwerkelijk koopt? Dan is dit het juiste adres, hier zal je informatie gaan krijgen over alles wat hierboven staat! Super Seat is een bedrijf dat handelt in meubilair en dus ook voor de horeca en daar zijn ze gespecialiseerd in. Ze hebben een heel erg brede kennis opgebouwd doordat ze met ervaren mensen werken en die kennis willen ze ook graag overbrengen op jou.

meubilair horeca

Soorten en materialen

Er is veel verschillend meubilair horeca beschikbaar voor jou bij Super Seat, er zijn erg veel soorten die je kan gaan kopen en er is dus erg veel keuze voor iedereen en ook dus voor ieder wat wils. Ook hebben ze een luxe showroom waar alles mooi staat en daar kan je ook een kijkje gaan nemen. Alle meubels zijn van een erg luxe materiaal waardoor je echt goed kwaliteit zal krijgen met alle meubels die je gaat bestellen en dat is erg fijn zodat je zeker weet dat je waar voor je geld krijgt. 

Een bedrag opbouwen voor de toekomst: zo pak je het slim aan

Rente.nl

Uiteraard wil je altijd aan de toekomst werken. Maar je niet de juiste gewoonten hebt, zal dit moeilijk worden. Daarom wil je hier iets aan doen, zodat je een mooie spaarrekening op kunt kunt bouwen. Zo kun je later een mooi huis kopen, of de studie van je kinderen betalen. Hoe dan ook, in dit artikel lichten we toe hoe je een spaarrekening op kunt bouwen. Dat kan onder andere door een website zoals Rente.nl te gebruiken. Daarop kun je heel snel de spaarrekening openen met de hoogste spaarrente. Dat en meer lees je zoal in dit artikel.

Rente.nl

Een spaarrekening opbouwen tot een mooi bedrag

Je wilt dus aan de toekomst werken, dat is immers een fijn en geruststellend gevoel. Hoe pak je dat dan aan? Uiteraard zorg je voor een bewust uitgavenpatroon. Pak dan ook je maandelijkse uitgaven erbij en omcirkel onnodige uitgaven. Wees enorm kritisch, en probeer ook bepaalde producten goedkoper aan te schaffen. Zo heb je vast niet bij alle producten een A merk nodig. Op deze manier is het al mogelijk om veel te schrappen, maar je wil took de spaarrentes doornemen. Want bij welke aanbieder ga je de meeste rente ontvangen? Dit kan tevens een groot verschil uitmaken, zeker wanneer je het bekijkt op de lange termijn. Want je jaarlijkse rente gaat zich opstapelen, waardoor dit uiteindelijk aardig kan oplopen. Steek hier dus zeker wat tijd in alvorens een rekening te openen.

Keukenzaak Alkmaar, al van gehoord?

i kook

Ben jij op zoek naar een keukenzaak Alkmaar omdat je graag informatie wilt gaan ontvangen over keukens en alles wat daar bij komt kijken als je hem wilt gaan plaatsen in je huis of ergens anders? Of wil je informatie over de prijzen en afmetingen van de keukens die ze aanbieden bij deze keukenzaak? Dan is dit het juiste artikel voor jou! In dit artikel gaan we het hebben over werken bij deze keukenzaak en nog meer informatie over het bedrijf. I-Kook is een ervaren bedrijf die al lang mee gaat in de sector van keukens en gaan uiterst professioneel te werk met elke klant en dus ook met jou. 

i kook

Werken 

Werken bij keukenzaak Alkmaar is speciaal, ze verkopen de keukens misschien anders dan anderen zaken maar je gaat werken in een ontzettend leuk team die motivatie heeft en passie voor deze branche. Je gaat niet de keukens verkopen aan de klanten zoals bij andere winkels die dat misschien wel doen maar we gaan de klanten coachen, de klanten worden gecoacht naar het kopen van de keuken en daardoor hebben zij meer succes en dit is hun strategie. Bekijk de website voor meer informatie over de vacatures!