23 mei 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Met deze tips kan je ook in de winter genieten van jouw tuin

Veel mensen maken alleen in de zomer gebruik van de tuin. Dit is erg zonde, want ook tijdens de winter kan je gebruik maken van de tuin. Hiervoor is het belangrijk om je tuin hierop in te richten.

Voordelen van buiten zijn

Wellicht denk je waarom zou ik überhaupt naar buiten gaan tijdens de koude winterdagen? Er zijn diverse voordelen van buiten zijn in de winter. Zo kan jij je gelukkiger voelen als je naar buiten gaat. Dit komt, doordat je het gelukshormoon serotonine aanmaakt als jij je bevindt in de natuur. Het niveau van de gelukshormonen zijn in de winter lager. Dit komt onder meer doordat je geen vitamine D kunt opmaken via de zon. Er zijn ook veel mensen met een vitamine D tekort tijdens de winter, waardoor ze zich vermoeid en minder blij voelen. Daarnaast kan jij je energieker voelen door het natuurlijke licht buiten overdag. Ook is het buiten zijn goed voor je concentratie en je geest. Je krijgt meer zuurstof binnen door buiten te zijn. Als je de hele dag binnen zit ga jij je duf voelen door de zuurstof.

Fleur je tuin op met planten

Als je geen groen hebt in je tuin, kan je ook niet genieten van het voordeel dat je lichaam het gelukshormoon aanmaakt. Daarom is het belangrijk dat je voldoende wintervaste planten in je tuin hebt. Onder meer de volgende planten zijn winterhard: mini-coniferen, kruipklokje, winterheide, blauwe schapengras, cyclamen en kalanchoë. Bezoek een tuinwinkel en schaf een aantal van deze planten aan. Varieer in de soorten planten, zodat je tuin er mooi gekleurd uit ziet.

Neem een terrasoverkapping

Met een terrasoverkapping kan je bij elke weersomstandigheid buiten zitten. Wat dacht je van heerlijk tijdens de regen onder een terrasoverkapping zitten en luisteren naar de regendruppels? Een andere optie is om een tuinhuis met overkapping te nemen. Als je een klein huis hebt kan je beter kiezen voor een terrasoverkapping. Om het nog minder koud te hebben kan je ook terrasverwarming kopen. Ook met de terrasverwarming blijft het belangrijk om je goed aan te kleden met een dikke jas en een dekentje.

Begin op tijd met het klaarmaken van je tuin voor de winter. Je kunt bijvoorbeeld de planten ook zelf met zaadjes laten groeien als je op tijd begint. Door ook goede tuinmeubels te kopen voor in de winter kan je met je vrienden genieten van je kleurrijke tuin.