1 maart 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Wil jij alles weten over het aanvragen van een annuïtaire hypotheek?

Het kopen van een huis gaat gepaard met veel dingen die je waarschijnlijk op school nooit geleerd hebt. Een voorbeeld hiervan is het aanvragen van een hypotheek. Je weet vast en zeker in grote lijnen wat een hypotheek inhoudt en dat je dit waarschijnlijk nodig gaat hebben indien jij de stap gaat nemen om voor een koophuis te gaan. Wat veel mensen niet weten is dat er verschillen zitten in wat voor soort hypotheek jij neemt. In grote lijnen zijn er 2 smaken: Een lineaire hypotheek of een annuïtaire hypotheek. In deze tekst zullen we jou zo beknopt mogelijk zoveel mogelijk bij proberen te praten over een annuïtaire hypotheek en zijn verschillen met een lineaire hypotheek. Dit heeft voornamelijk te maken met de manier van aflossen. Ga jij op korte termijn een huis kopen, of ben je simpelweg geïnteresseerd in hoe een hypotheek nou echt in elkaar zit, lees dan vooral snel verder!

Wat is een annuïtaire hypotheek?

Laten we beginnen met uitleggen wat de 2 bouwstenen zijn van een hypotheek en wat een hypotheek nou precies inhoudt. Om te beginnen is een hypotheek een lening van de bank die jij helpt om jouw droomhuis te verwezenlijken. De gemiddelde Nederlander heeft uiteraard niet de financiële middelen om dit zomaar op te hoesten. Daarom zijn hypotheken in het leven geroepen. Het onderpand wat door de bank op jouw hypotheek wordt genomen is het onroerend goed, oftewel jouw huis. In de loop van de jaren betaal jij de lening aan de bank terug, gepaard met een bepaald rentepercentage. De manier van betalen is waar een annuïtaire hypotheek zich onderscheid van een lineaire hypotheek. Bij een annuïtaire hypotheek betaal jij, indien het rentepercentage niet verandert, maandelijks een vast bedrag. Dit bedrag bestaat zoals uitgelegd uit rente en uit het aflossen van de lening. Hoewel de hoogte van het bedrag normaal gesproken dus niet verandert over tijd, verandert wel de verhouding tussen rente en aflossing. Vuistregel is hierbij dat in het begin het overgrote deel van het bedrag dat je betaald rente is en je nog weinig aflost. Naarmate de tijd vordert zal dit exact omdraaien en zal je steeds meer aflossen ten opzichte van de rente.

Enkele voorbeelden van een annuïtaire hypotheek zijn de volgende:

  • Het is een toegankelijke, simpele vorm van een hypotheek
  • Het is 100% gegarandeerd dat de hypotheek is afbetaald aan het eind van de termijn
  • Het bruto maandbedrag wat je moet aflossen staat vast (je komt dus niet voor verrassingen te staan)

Wil jij meer weten over dit onderwerp?

We snappen dat het een lastig onderwerp blijft en dat het waarschijnlijk in een kort tekstje nog steeds niet helemaal te bevatten is. Daarom zouden we je willen adviseren om een kijkje te nemen op makelaardijboekelo.nl om je nog verder te laten informeren over een annuïtaire hypotheek. Wat zijn nou exact de verschillen met een lineaire hypotheek en hoe zit dat aflossen nou precies, zijn vragen die wij in alle geduld op een begrijpelijke manier aan jou kunnen uitleggen. Onderneem dus nu actie, ga naar de website en lees je in.