15 juli 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Waarom voor een tegelvloer houtlook kiezen?

Een houten vloer geeft de kamer een warme en luxueuze uitstraling en het is dan ook niet zo vreemd dat de houten vloer een populaire keuze is. Toch kleven er een groot aantal nadelen aan een echte houten vloer, want ze vergen veel onderhoud en ze zijn niet slijtvast. Daarnaast zijn ze ook niet vocht- en warmtebestendig. Was er toch maar een oplossing dat je wel het uiterlijk van een houten vloer kon creëren, maar dan met behulp van een ander materiaal. Goed nieuws, want die oplossing is er! Een tegelvloer houtlook zorgt ervoor dat jij in iedere gewenste kamer of ruimte van een huis een vloer kunt neerleggen die niet van een echte houten vloer te onderscheiden is. In onze blog vertellen we er meer over.

Tegelvloer houtlook is niet van een echte houten vloer te onderscheiden

Als je twijfelt over het feit of een tegelvloer houtlook er echt uitziet, dan kunnen we je geruststellen. Goede houtlook tegels zijn namelijk niet van echt hout te onderscheiden! Dat is te danken aan de natuurlijke profielen op de tegel en die houtnerven die op de tegel zijn geprint. Deze zien er levensecht uit ondanks dat het ook afhankelijk is van de kwaliteit van de print. Daar zitten nogal wat verschillen tussen. In de regel hebben duurdere tegels ook een mooiere print dan goedkopere tegels. Je merkt overigens ook het verschil als je met blote voeten over de vloer loopt, want een keramische tegel voelt kouder aan dan een echte houten vloer.

Genoeg opties in een tegelvloer houtlook

Tegels worden vaak en geheel onterecht geassocieerd met een beperkte keuze, maar je hebt juist een gigantische keuze uit kleuren, patronen en formaten als je voor een tegelvloer houtlook kiest. Je kunt zelfs kiezen uit een tegel die van porselein of van keramiek is gemaakt. Waarbij porselein de voorkeur geniet, omdat de hardheidsgraad van deze soort tegels hoger is. Ook in de wijze waarop de tegels worden gelegd is verschillend. Je zou bijvoorbeeld met een houtlook tegel ook een vloer in een visgraat patroon kunnen neerleggen.

Makkelijk schoonmaken en weinig onderhoud

Je hebt een hoop voordelen als je voor een tegelvloer houtlook kiest, zoals het feit dat een tegelvloer veel makkelijker schoon te maken is dan een echte houten vloer. Je hoeft je bijvoorbeeld geen zorgen te maken dat je te heet water gebruikt en een tegelvloer is doorgaans simpel te reinigen met lauw tot warm water en een beetje sop. Een houten vloer vraagt daarentegen om een speciale behandeling, want niet ieder schoonmaakmiddel is geschikt om een houten vloer mee te reinigen. Terwijl je niet te warm en teveel water mag gebruiken. 

Een houten vloer vergt ook veel meer onderhoud, want na verloop van tijd zal de vloer geschuurd en opnieuw gelakt moeten worden. Tegels hebben dat onderhoud niet nodig. Daarnaast kunnen beschadiging van houten vloerdelen voor dure reparatiekosten zorgen, maar tegels zijn kras- en slipbestendig. De kans dat een tegel breekt of beschadigd raakt is zeer klein. Afhankelijk van de hardheidsgraad van de tegel die je kiest.

Tegelvloer houtlook voor in iedere kamer en ruimte

Een ander groot pluspunt is dat je een tegelvloer houtlook in iedere kamer of ruimte van het huis kunt neerleggen. Een houten vloer niet. Als je bijvoorbeeld een houten vloer in de badkamer wilt kun je dat snel vergeten. Want hout is een materiaal dat niet voor in een badkamer geschikt is. Maar met houtlook tegels kun je toch die mooie houten vloer in een badkamer neerlegt.