15 juli 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Waarom een waterontharder gebruiken?

Veel mensen zien het nut niet in van een waterontharder, maar deze is wel handig om te gebruiken. Een waterontharder voorkomt kalk in het water en dit is heel belangrijk voor in je woning. In leidingwater zit van nature veel kalk en dit kan soms veel erger worden, dit zorgt voor veel nadelen. Het is namelijk erg slecht voor je apparatuur, maar ook heel erg slecht voor je eigen gezondheid. Veel mensen drinken namelijk water uit de kraan en hier zit veel kalk in als je geen waterontharder gebruikt. Wil jij minder kalk in het water? Dan is het handig om een ontharder te kopen, maar welke moet je kopen? Er zijn veel verschillende producten en iedere ontharder heeft zijn voor- en nadelen. In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Welke waterontharder gebruiken?

Op het gebied van ontharders is er ontzettend veel keuze en het is belangrijk dat je een goede keuze maakt. De apparaten waarvoor je de waterontharders gebruikt zijn vaak behoorlijk duur. Waterontharders heb je in verschillende varianten en er zijn ook veel verschillende modellen. Daarnaast zijn er nog tientallen merken waar je uit kunt kiezen en kan dit je beslissing heel erg moeilijk maken. Je hebt ontharders die werken met een magneet, maar deze zijn niet heel erg goed. Het is namelijk nog niet bewezen of deze waterontharders met magneet effectief zijn in het verwijderen van kalk. Ontharders op basis van zout zijn daarentegen wel effectief en zorgen ervoor dat het kalk ook daadwerkelijk verdwijnt.

Wat doet een waterontharder op zoutbasis?

Een waterontharder op zoutbasis zorgen ervoor dat zout omgezet wordt in natriumionen. De schadelijke kalk ionen worden uit het water gevist door het filter van de waterontharder. Deze worden verwisseld door de natriumionen en dit is natuurlijk een stuk beter voor je gezondheid. Het water wat nu binnenkomt in je woning is geheel zonder kalk en dit noemen we ook wel zacht water. Tijdens een filterreiniging wordt al het kalk uit het filter gehaald en kan de waterontharder zijn werk goed blijven doen. Water gebruiken we natuurlijk de hele dag door en daarom is het van belang om geen kalk te hebben. Je kunt ook duidelijk zien als er te veel kalk in het water zit, hierdoor kan het water een witte kleur krijgen.

Voordelen van deze producten gebruiken

Wanneer je een waterontharder gebruikt, kun je genieten van diverse voordelen. Witgoed apparaten gaan namelijk minder snel stuk en je kunt op deze manier geld besparen. Daarnaast is het ook een stuk beter voor je huid en wordt je huid hierdoor gezonder. Kalk haalt namelijk het olielaagje van je huid weg en hierdoor kan je huid sneller rood worden. Een van de grootste voordelen van waterontharders is dat het eten en drinken en stuk beter smaakt. Witkalk water ziet er niet heel erg fris uit, maar smaakt ook heel erg anders dan normaal kraanwater. Ook gaat het schoonmaken van verschillende ruimtes beter met water zonder kalk.