24 juni 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Vloerlamp

Het mooie aan een vloerlamp is dat er enorm veel verschillende soorten zijn. Daardoor past er altijd wel een bij jou interieur. Je hebt ze in zo veel verschillende stijlen, bijvoorbeeld:

  • Modern
  • Industrieel
  • Klassiek
  • Vintage

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden maar je hebt er natuurlijk veel meer. En dan zijn ze ook nog verkrijgbaar in zoveel verschillende vormen en types. Er past dus altijd wel één lamp bij je interieur. Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je een stopcontact hebt.

Welke vloerlamp past bij jou

Als je eenmaal de lamp gaat uitkiezen moet je goed nadenken waar je hem voor wilt gebruiken. Wil je hem voor gebruiken als extra lichtbron of wil je hem gebruiken voor wat sfeerlicht? Het voordeel van een vloerlamp is dat hij niet veel ruimte in beslag neemt. Je zet de vloerlamp meestal in een hoek en niet midden in de kamer. De hoek waar de lamp komt te staan is meestal een dode hoek waar niks staat. Daardoor kun je de vloerlamp bijna overal kwijt. Wat je de laatste jaren steeds meer ziet is een vloerlamp met dimlicht. Je kan dan de verlichting aanpassen aan de gelegenheid. Als je bijvoorbeeld een drankje gaat drinken heb je liever wat sfeer licht, gedempt licht dus. Maar als je een boek wil lezen heb je liever wat helder licht.

Soorten vloerlampen

Zoals ik net al vertelde zijn er enorm veel soorten vloerlampen. Onder vloerlampen vallen bijvoorbeeld ook booglampen. Je kan dan ook weer kiezen uit een doorzichtige kap of een stenen kap. De industriële lamp doet het ook altijd erg goed, het lijkt net of de lampen zo uit een fabriek komen. Daarnaast heb je tegenwoordig ook vloerlampen met verschillende lampen er aan. Dan heb je dus één voet maar met verschillende lampen er aan.