24 juni 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Villa’s in België tot aan Bali

Misschien ken je het wel, je bent van plan op vakantie te gaan en zoek naar een verblijfplaats. Vaak komen er dan ook verschillende villa’s langs, die per land erg in prijs verschillen. Het wegdromen bij deze zoektermen kan heerlijk zijn, maar waarom zou je het bij dromen laten? Welke verschillende stijlen villa’s je zal tegenkomen en wat deze in prijs verschillen, bespreken we hier.

Verschillende stijlen villa’s

Het uiterlijk van een villa verschilt in talloze stijlen, onder andere van klassiek tot aan ultra modern. Wanneer ze een villa bouwen, wordt er vaak gekeken naar de omgeving waar deze in terecht komt. Zo zie je in België en Frankrijk zowel pittoreske klassieke villa’s als erg moderne villa’s dichtbij het strand. Maar kijk je op Bali, of andere plekken in Indonesië, dan is de moderne villa het meest populair. Deze heeft wel vaak een houten of rieten dak, zodat het natuurrijke thema hierin terugkomt. In Nederland kennen we de villa’s vooral uit het Gooi, denk aan de huizen van alle bekende Nederlanders. Toch zijn veel meer woningen in Nederland officieel een ‘villa’ te noemen.

Het verschil in prijs

Het verschil in prijs voor een overnachting in een villa is soms best groot. Als je kijkt naar landen als Thailand en Indonesië, betaal je vaak erg weinig voor een hele grote villa. In Amerika staan de prijzen hier recht tegenover, dit kan snel oplopen in de duizenden euro’s. In Nederland, België en andere Europese landen liggen de prijzen hier tussenin. Dit geldt ook voor de prijs van een villa bouwen. Dit is overigens uiteindelijk vaak wel een stuk voordeliger, dan om elke vakantie een villa te huren. Misschien heb je die ambitie al jaren, want stel het je eens voor. Een heerlijk villa die van top tot teen aan jouw wensen en eisen voldoet. En een groot voordeel; wanneer je er een paar dagen niet bent, kun je het verhuren. Zo verdien je ook nog een leuk extra zakcentje erbij.