13 april 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

infrarood kachel

Verwarmen met infrarood: Functies en mogelijke toepassingen

Te warm, te koud, te duur: het bereiken van de perfecte kamertemperatuur met conventionele verwarming lijkt voor velen onmogelijk. Dus wat te doen als het koude seizoen weer voor de deur staat? Het plaatsen van een infrarood kachel is een innovatieve oplossing. Het installeren van een infraroodstraler is in principe heel eenvoudig: je hebt alleen een stopcontact nodig. Zodra de radiator stroom krijgt, is hij klaar voor gebruik. Je hoeft de infrarood kachel alleen nog maar in de kamer op te zetten en in te pluggen en je kunt beginnen met verwarmen.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infraroodverwarming is te vergelijken met de natuurlijke zonnestralen: Aangename, directe warmte.

De stralen in het elektromagnetische bereik worden opgewekt met behulp van elektriciteit en verwarmen de ruimte gelijkmatig en comfortabel.

We kunnen dit effect na een zeer korte tijd waarnemen. Daarnaast geeft de infrarood verwarming je een hoger warmtegevoel dan conventionele systemen. 19° lijkt ons een aangename kamertemperatuur van 21° . Nog een voordeel van infrarood verwarming , wat ook weer van invloed is op lagere stookkosten .

infrarood kachel

Waarom elektriciteit geen nadeel hoeft te zijn

Verwarmen met elektriciteit – is dat niet veel te duur en ook nog een milieuzonde? Deze vraag is voor velen logisch, aangezien het bekend is dat één kilowattuur elektriciteit duurder is in directe vergelijking met één kWh olie, gas, enz. Maar deze directe vergelijking is niet eerlijk en ook niet correct.

Want met een moderne, hoogwaardige infraroodstraler haalt u niet alleen veel sneller de gewenste kamertemperatuur, maar heeft u vooral geen warmteverliezen. Het verwarmingspaneel warmt op en straalt alles terug de kamer in.

Ter vergelijking: het warmtetransport in de CV is veel langer en er zijn meerdere verliespunten.

Ook vanuit het oogpunt van milieuvriendelijkheid is er iets om rekening mee te houden: Bij groene stroom of zonne-energie is verwarmen met een infrarood kacchel ook duurzamer dan het gebruik van eindige fossiele brandstoffen.