13 april 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Verschillende soorten vloercoating

Als men net over vloercoating heeft dan spreekt men vaak over de bedrijfsvloer. Maar het kan natuurlijk ook heel gord in huis worden aangepast. Als u dan moet kiezen, uit welke soorten vloercoating zou dan een keuze maken? Er is namelijk een ruime keuze waarbij u zelf kunt kiezen welke kleur de vloer zou moeten worden, waar de coating moet worden geplaatst en of u het met vloerverwarming zou willen combineren.

De soorten gietvloeren

Een andere naam voor vloercoating is gietvloer. Dit komt omdat de coating bovenop een vloer of onderlaag wordt gegoten. Het soort materiaal dat zal worden gebruikt varieert op basis van de toe[passing. De meesten worden vooral van twee materiaalsoorten gemaakt, namelijk Epoxy of Polyurethaan (PU)

 

Waar worden epoxy en PU gebruikt?

In principe worden epoxyvloeren in de industrie gebruikt. Dit is omdat epoxy nou eenmaal een harder materiaal is en beter tegen dingen als zuren kan, dek hierbij bijvoorbeeld aan een garage. De PU vloeren worden vaker in huizen gebruikt omdat dit soort vloercoating een heel stuk flexibeler is, maar het heeft tegelijkertijd dezelfde waterdichte en ook slijtvaste eigenschappen als de epoxycoating. Naast deze twee worden er ook wel biopolymeren gebruikt. In ieder geval kunt u nu een beetje meer beeld vormen omtrent de soorten vloercoating die er verkrijgbaar zijn en waar ze zoals worden gebruikt.