24 juni 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

vakantiepark oostenrijk

Vakantie naar Oostenrijk

Vakantie. Het moment om bij te komen van drukke en stressvolle werkweken. Of je kiest voor een leuke actieve vakantie met veel sportactiviteiten en uitjes. Na corona is het eindelijk weer een beetje mogelijk om heerlijk op vakantie te gaan. Veel mensen denken bij een bijzondere vakantie meteen aan een vakantie buiten Europa, zoals Zuid-Amerika of Azië. Dit terwijl Europa genoeg te bieden heeft. Geniet bijvoorbeeld in een leuke Bed & Breakfast of vakantiepark Oostenrijk. Oostenrijk is een prachtig land met mooie gebieden. In dit artikel zullen we de leuke plekken voor een vakantie in Oostenrijk toelichten.  

vakantiepark oostenrijk

Nockberge

Oostenrijk heeft een unieke plek die totaal verschillend is vergeleken met de rest van het land. Deze plek heet Nockberge en ligt in provincie Karinthië. De bergen hier zijn zacht glooiend, er zijn dichte bossen en lage graslanden. Nockberge is een beschermd gebied en daarom betaal je ongeveer twintig euro om er met de auto doorheen te rijden. De totale route, ook wel de Nockalmstrasse genoemd, is vierendertig kilometer lang. Je kunt hier een paar dagen verblijven om alle mooie plekjes te ontdekken. Verspreid over dit gebied zijn leuke alpenhutten te vinden waar je lekker kunt eten en drinken. Een tip; neem een goed paar wandelschoenen mee.  

Hallstatt en Gosausee

Hallstatt is een magisch en klein dorpje. Er gaan zelfs geruchten dat het dorpje model stond voor Arendelle in de Disney film Frozen Het ligt aan een prachtig meer met typische huisjes. Je kunt een bootje huren waarmee je uitzicht hebt op dit dorp. Op een kwartier rijden van Hallstatt ligt Gosausee. Gosausee is een prachtig meer omringt door bergen en een gletsjer. Je kunt er zwemmen, duiken, een bootje huren en suppen. Daarnaast kun je een mooie wandeling te maken rondom het meer. Een prachtige en heerlijke plek dus om vlakbij te verblijven in de zomer.