15 juli 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Tips voor het inrichten van jouw nieuwe huis

Het inrichten van je nieuwe huis kan lastig zijn. Om je te helpen lees je hier tips voor het inrichten van je nieuwe huis.

Kies een woonstijl

Beslis eerst welke woonstijl je wilt. Er zijn veel woonstijlen waar je uit kunt kiezen, zoals de moderne woonstijl, de Bohemian woonstijl, de industriële woonstijl en de minimalistische woonstijl. De minimalistische woonstijl laat je huis groter lijken. Als je huis al erg groot is kan de minimalistische woonstijl er juist voor zorgen dat je huis kil lijkt. Dit is dan geen goede keuze of je moet bij de indeling hier goed rekening meehouden.. De Bohemian woonstijl creëert juist veel gezelligheid. Het voordeel van deze woonstijl is dat je veel kunt afwisselen qua decoraties. Zo kan je verschillende souvenirs van je vakanties gebruiken in deze stijl. Bij de moderne stijl straalt je huis klasse uit. Hiervoor gebruik je hoogwaardige materialen, zoals pronkstukken en wol. De industriële woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van oude materialen, zoals hout, beton en metaal. Dit past goed bij een huis met een hoog plafond en grote ruimtes.


Verven of behangenBeide zijn goede opties. Als je houdt van printjes is behang de juiste keuze. Let wel op: voor behang is wat meer voorbereiding nodig dan voor verven. Als je sneller klaar wilt zijn is verven dus de betere keuze. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper. Naast het aanschaffen van de verf heb je alleen nog verfkwasten en verfrollers nodig. Mors je snel? Koop dan ook een afdekzeil. Bekijk per kamer welke soort verf of behang mooi past. Zo creëer je in elke kamer een andere sfeer. Gebruik wel steeds de gekozen woonstijl als richtlijn. Hierdoor wordt je huis een mooi geheel en lijkt het groter.

Schaf planten aan

Het nemen van planten in je huis heeft vele voordelen. Naast dat het hartstikke gezellig staat zorgen planten ook voor frisse zuurstof, omdat ze de lucht zuiveren. Heb je een klein huis of houd je van grote meubels? Kies dan voor kleine kamerplanten. Je kunt ze zetten op verschillende plekken of de verschillende kamerplanten op een plantenetagère zetten. Dit is erg mooi. Heb je geen groene vingers? Kies dan makkelijke kamerplanten. Als je huisdieren hebt is het belangrijk om te checken of de kamerplanten niet giftig zijn voor je huisdieren. Op het internet vind je een lange lijst met giftige kamerplanten. Als je toch kiest voor de giftige planten hang ze dan ergens op waar je huisdier niet kan komen. Dit is een stuk makkelijker als je een hond hebt, omdat honden niet klimmen.
 

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Lees dan diverse woonbladen, kijk woonprogramma’s en bezoek woonwinkels.