24 juni 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

steenwolplaten

Steenwolplaten voor minder verwarmingskosten

Oudere huizen hebben vaak slechte isolatie, dit komt omdat isolatie en spouwmuurisolatie moet om de zoveel tijd vervangen worden. Vooral als je huis nog op de originele isolatie isoleert kan dit erg kostelijk zijn. Wanneer je namelijk slechte isolatie hebt kan dit ervoor zorgen dat je verwarmingskosten erg hoog zijn. Dit kost over een langere periode natuurlijk erg veel geld en soms kan het dan ook verstandig zijn de isolatie te vervangen voor steenwolplaten. Het kan ook zijn dat je huis nauwelijks tot geen isolatie heeft, in dat geval kan je nieuwe isolatie laten inspuiten en hoef je niet eerst de oude isolatie te vervangen.  

Kosten isoleren

De kosten die je betaalt voor spouwmuurisolatie kan heel erg verschillen, isolatie via steenwolplaten is wel een van de goedkoopste met prijzen tussen de 7 en 16 euro per vierkante meter. DIt is een stuk lager dan de andere 3 populairste opties, deze 3 zijn: Glaswol, PUR schuim en EPS Parels. Glaswol zit vaak onder de 20 euro per vierkante meter terwijl de EPS Parels al meer richting de 25 euro per vierkante meter gaan. De duurste optie is isolatie via PUR schuim met 25 tot 30 euro per vierkante meter. 

Investering 

Wanneer je een ouder huis hebt kan de toevoeging van steenwolplaten een goede investering zijn. Wanneer je namelijk het geld ervoor over hebt om het huis goed te isoleren zou de waarde van het huis stijgen maar zou de maandelijkse lasten juist dalen. Zo kan je op de lange termijn veel geld besparen en misschien zelfs wel winst draaien. Hiernaast zou je merken dat het huis een stuk sneller verwarmd is en je niet zolang kou hoeft te lijden.