15 juli 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Leukste wanddecoratieideeën voor jouw babykamer

Wat is er nou leuker dan het inrichten van het kamertje van jouw toekomstige kleintje? Vooral de eerste keer is extra leuk en spannend. Neem er vooral de tijd voor en doe rustig aan. Er komen zoveel nieuwe dingen om de hoek kijken. Hieronder een aantal leuke ideeën hoe je de wanden mooi kunt aankleden.

Een basis voor mooie wanden

De basis voor de muren is altijd een mooi behangetje of de muren geverfd in de gewenste kleur. Door behang uit te kiezen kun je direct al in een specifieke sfeer of thema gaan zitten. Voor elke stijl is er wel wat verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld een mooie jungle kamer. Wanneer de muur alleen een heeft kleurtje gekregen, kan je hiermee nog alle kanten opgaan. 

Lijsten die bij jouw thema passen

Lijsten mogen toch niet ontbreken in de babykamer. Je kunt de leukste dingen inlijsten die helemaal in jouw thema passen. Kies de kleur van de lijsten die er goed bij passen of ga juist voor contrasterend effect. Hang alvast een mooie baklijst 40×60 op. Deze kun je later vullen met een leuke canvas foto van jouw wondertje. 

Zoek een paar afbeeldingen en hang meerdere lijstjes op een speelse manier bij elkaar. Als je kindje er dan eindelijk is kunnen jullie hier samen van genieten. Aan de hand van de afbeelding kun je de leukste verhalen gaan vertellen voor het slapen gaan.

Kleding aan de muur ophangen

Boven de commode heb je waarschijnlijk nog wat ruimte over. Hier kun je een kledingrek ophangen. Aan het rekje hang je gemakkelijk de mooiste outfit op of een outfit voor de volgende ochtend. Zo hoef je daar ook niet meer over na te denken. En trekt manlief altijd de kleertjes aan die wel bij elkaar passen. Er zijn leuke creatieve manieren om een kledingstang te maken. Voor een jungle thema kan je een tak gebruiken die aan de onderkant van een wandplank bevestigd.

Wandplankjes voor de leukste voorleesboekjes

Natuurlijk hebben leuke voorleesboekjes ook een plekje aan de wand gereserveerd. Je kunt zwevende wandplanken strak onder elkaar hangen, maar ook speels schuin onder elkaar. Wanneer je de muur een leuke kleur geverfd hebt, kan je de planken ook in dezelfde kleur verven. Dit geeft een mooi eindresultaat met alle boekjes erop. Voor wat voor rust zet je de boekjes op kleur neer. Bovendien vind je gemakkelijk het boekje waar jij naar op zoek bent.