23 mei 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Keuken kopen? Kijk naar deze handige bespaartips

Nieuwe keukens zijn doorgaans een pittige investering en je moet er dus ook even voor sparen voordat je naar een specialist gaat om een nieuw exemplaar uit te zoeken. Tijdens je zoektocht kom je ook tot de ontdekking dat je enorm veel keuze hebt en dat je het feitelijk zo duur kunt maken als dat je zelf wilt. Je hebt er al één voor € 4000,-, maar er wordt ook makkelijk tussen de € 20.000,- en € 30.000,- betaalt voor nieuwe keukens. Zit je krap bij kas, maar je hebt toch een nieuwe keuken nodig? Dan hebben wij nog een aantal bespaartips voor je!

Ga voor goedkopere materialen

Een nieuwe keuken moet zowel mooi als functioneel zijn, want het is een onderdeel van huis waar je vrijwel dagelijks tijd in doorbrengt. Dus het is niet slim om te besparen op duurzame materialen die in de regel wel een stukje duurder zijn. Toch kun je hier op een andere manier slim mee omgaan. Door bijvoorbeeld niet voor een keukenblad van composiet, maar voor een exemplaar van fineer te kiezen. Het is net zo mooi, maar een stuk goedkoper. Gaat het keukenblad korter mee dan één van composiet? In de regel wel, maar door het aanrechtblad goed te onderhouden kun je er toch jarenlang plezier van hebben.

Let er ook op dat bijvoorbeeld de keukenkastjes en het keukenblok niet van massief hout zijn gemaakt, maar van MDF. MDF is namelijk een stuk goedkoper en net zo effectief. Sterker nog, het is vaak ook beter bestendig tegen temperatuurverschillen en vocht. Door bijvoorbeeld dan alleen het frontje van het keukenkastje in het materiaal of de kleur te kiezen die je wilt, kun je al een flinke euro besparen op je nieuwe keuken.

Kies voor energiezuinige apparaten in de keuken

Een keuken is niet functioneel als je niet de juiste apparatuur hebt. Denk aan een kookplaat, een oven, een koffiezetter, een koelkast en een vaatwasser. Als je al deze apparaten in één keer moet aanschaffen kun je de portemonnee trekken en het is ook slim om te investeren in apparaten die energiezuiniger zijn. Deze zijn doorgaans iets duurder, maar dat geld verdien je ook weer relatief eenvoudig terug door op de energierekening te besparen. Overigens is het ook slim om de apparaten elders te bestellen of om in ieder geval met een offerte van een winkel of een webshop bij de keukenspecialist zoals KüchenWelt aan te kloppen. Zij verkopen namelijk het liefste complete keukens en zijn dan ook bereid om iets meer korting te geven als ze de koop kunnen bezegelen.

Onderhandelen over de nieuwe keuken

Een andere methode om flink wat geld te besparen heeft betrekking op je skills als onderhandelaar. Durf jij de discussie aan te gaan en om af te dingen? Dan is de kans groot dat je uiteindelijk veel minder voor een keuken betaalt. Keukenverkopers hebben targets die ze moeten halen en ze verkopen de producten soms als mooier dan dat ze daadwerkelijk zijn. Met ruime marges is er dus genoeg onderhandelingsruimte en kun je toch al gauw een besparing van honderden tot wel duizenden euro’s realiseren.