13 april 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

interieurontwerp utrecht

Hoe verwijder je acrylaatkit?

Heb je onlangs acrylaatkit aangebracht op een oppervlak in huis, maar ben je niet tevreden met het resultaat? Of zijn er extra randjes omheen ontstaan die je wil verwijderen? Wat de reden ook is; acrylaatkit verwijderen is zeker een optie. Met enkele tips verwijder je dit product en kun je ook opnieuw een nieuwe laag aanbrengen. Lees hier meer over hoe je dit doet.

Acrylaatkit verwijderen

Of je de acrylaatkit kunt verwijderen is afhankelijk van hoe lang geleden je het hebt aangebracht. Indien dit nog geen 5 uur heeft kunnen drogen kun je beter wachten totdat de kit volledig is opgedroogd. Als de kit hard is geworden zal het makkelijker zijn om dit secuur te kunnen verwijderen. Hoe je dit doet? Het verwijderen van de kit kun je doen met een mesje en wat alcohol, dit zal ervoor zorgen dat de kit loslaat. Indien het enkel gaat om kit die buiten de rand heen is gekomen zal het prima lukken met een mesje. Zo maak je het oppervlak netjes en krijg je een beter resultaat. 

Tips voor bij het klussen

Acrylaatkit is makkelijker te verwijderen dan bijvoorbeeld siliconenkit, indien je nog niet zo ervaren bent met acrylaatkit kun je misschien beter voor dit type kiezen omdat het makkelijker op te lossen is als je niet tevreden bent met het resultaat. Het is belangrijk om een oude laag met kit eerst te verwijderen voordat je een nieuwe aanbrengt. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de nieuwe laag weer los zal laten. Kit op kit aanbrengen is dus geen goed idee. Lukt het niet om zelf de kit te verwijderen? Dan kun je altijd iemand hiervoor inhuren.

Nieuwe laag acrylaatkit

Is je oude acrylaatkit laag verwijderd door middel van een mes of met behulp van wat alcohol? Dan kun je kiezen voor het aanbrengen van een nieuwe laag. Het aanbrengen van een nieuwe laag op een leeg oppervlak is niet alleen vanwege het feit dat de kit anders niet goed blijft zitten, maar ook uit esthetisch oogpunt. Twee kit lagen over elkaar heen zal geen mooi resultaat geven. Is de kit erg slecht aangebracht en heb je er daarom geen vertrouwen meer in? Schakel dan een professional in zodat de kit op professionele manier kan worden verwijderd en opnieuw wordt aangebracht.

Aanbrengen van de kitlaag

Heb je besloten toch zelf een nieuwe kitlaag aan te brengen na het verwijderen van de vorige laag? Bedenk dan wat je vorige keer niet zo goed hebt gedaan waardoor je het hebt moeten verwijderen. Het is belangrijk dat je dit meeneemt in het proces om te voorkomen dat het resultaat opnieuw niet zal slagen. Neem daarom ook de tijd voor het aanbrengen van de laag.

Conclusie

Dit acrylaatkit kun je gelukkig makkelijk verwijderen door middel van alcohol en het wegschrapen met een mesje. Indien je een nieuwe kitlaag wil aanbrengen is het belangrijk dat de vorige laag helemaal verwijderd is, dit zorgt namelijk voor het beste resultaat op de lange termijn. Wees secuur met het aanbrengen zodat het deze keer wel goed gaat.