24 juni 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Hoe richt je jouw eetkamer in?

Een eetkamer hebben is natuurlijk een luxe. Denk aan lekker kerst vieren met de hele familie. Of op zondag ochtend met het hele gezin ontbijten. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar de eetkamer moet ook ingericht worden. En dat is zo makkelijk nog niet. In deze blog lees je tips voor inspiratie om jouw eetkamer in te richten.

Maak goed gebruik van de ruimte

Het vullen van de ruimte moet je niet al te letterlijk nemen. Zorg ervoor dat jouw eetkamer een lekker ruime uitstraling heeft. Dit doe je door donkere kleuren te voorkomen en door de eetkamer niet helemaal vol te stoppen. De vloer speelt ook een belangrijke rol in het ruim ogen van de eetkamer. Voorkom donkere kleuren en gebruik een horizontale vloer. Vooral een lichte horizontaal gelegde parketvloer oogt heel ruimtelijk.

Gebruik de muren

Hou bij het inrichten ook rekening met de muren. Het is handig om horizontaal te werk te gaan, dit oogt het meest ruimtelijk. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een mooie brede kast. Zorg ook dat er genoeg licht inval is in de kamer. Dit is een grote sfeer bepaler als het aankomt op inrichten.

De meubels

De meubels zijn natuurlijk de belangrijkste factoren wat betreft de inrichting. Het belangrijkste meubelstuk is natuurlijk de eettafel. De eettafel moet lekker ruim zijn maar ook weer niet te ruim want dan neemt het te veel ruimte in beslag. Wat betreft het zit gedeelte is het het mooiste als je eetbanken combineert met eetstoelen.