24 juni 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Heb jij snel last van je rug? Dit bed past perfect bij jou

Rugklachten zijn ontzettend vervelend en kunnen je dag flink verpesten. Daarnaast heeft het ook invloed op je algehele gezondheid. Het is goed om bijvoorbeeld afspraken te maken bij een fysiotherapeut, maar wist je dat de kwaliteit van je bed jouw rugklachten ook aanzienlijk kan verminderen? Slapen op een goed bed kan heel goed helpen. Kies er een goed matras bij uit en je rugklachten zullen aanzienlijk minder zijn. Een goed bed voor wanneer je rugklachten hebt is een Twijfelaar bed. Deze kun je bijvoorbeeld vinden op desuite.nl. Een twijfelaar kan op maat worden gemaakt en aangepast worden naar jouw voorkeuren en lichaam. Er zijn verschillende uitvoeringen van, dus voor ieder wat wils.

Goede matrassen

Naast een goed bed is een goed matras zeer belangrijk. Maar welk matras moet je kiezen? Het is belangrijk om te letten op de hardheid van het matras. Een te hard of zacht matras is niet goed voor je rug. Als jouw huidige matras niet goed aansluit bij jouw slaapbehoeften is dat een probleem, want je lichaamshouding kan hierdoor onbewust worden beïnvloed. De beste matrassen voor mensen met rugklachten zijn pocketvering of traagschuim matrassen. Traagschuim werkt drukverlagend en pocketvering beweegt goed met je lichaam mee, waardoor het de juiste ondersteuning biedt. Waar je beter niet voor kunt kiezen is koudschuim of latexschuim. Hierbij heb je namelijk vaak dezelfde dichtheid, waardoor je overal op je lichaam dezelfde ondersteuning hebt. Zo is het niet verdeeld naar de plekken waar je het meeste last van hebt.

Een goed hoofdkussen

Niet alleen het bed en matras is belangrijk, maar ook je hoofdkussen. Iedereen heeft ook zijn voorkeur in hoog of laag liggen met je hoofd. De beste materialen kussens zijn wederom van traagschuim of van latex of veren gemaakt. Deze materialen bieden de beste balans tussen ondersteuning en drukverlaging.