15 juli 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

bed

Geregeld het matras schoonmaken

Wanneer je kleine kinderen hebt zal je geregeld het matras schoonmaken waar zij op slapen. Een ongelukje zit nu eenmaal in een klein hoekje en daar dien je rekening mee te houden. Wel is het zo dat je voorzorgsmaatregelen kunt nemen. Je weet immers maar nooit wanneer het kan gebeuren. Alleen hoe kan je een matras schoonmaken? Je wilt wel graag hebben dat wat schoon is ook echt schoon zal blijven nietwaar?

Eenvoudig reinigen van een matras

Allereerst is het belangrijk om geregeld het matras te laten luchten. Haal alles van het matras af in de ochtend en geef het meer dan voldoende tijd om te ventileren. Ook kan je eens per jaar gebruik maken van bakingsoda. Hier heb je geen water bij nodig! Je strooit bakingsoda op het matras en laat dit goed intrekken. Bacteriën zullen doodgaan en na een tijdje kan je het simpel met een stofzuiger opzuigen. 

matras schoonmaken

Zitten er urinevlekken in door jouw kleine wonder? Gebruik dan wat water met een vleugje azijn en dep het goed in het matras. Maak het niet te nat en zorg er uiteraard ook voor dat het goed kan drogen zodra je de reiniging hebt uitgevoerd. Door dit geregeld uit te voeren zal je langer profijt hebben van een schitterend matras die zijn werking behoudt. Is het matras te vies om te reinigen? Verdiep je dan in een nieuw matras zodat je die schoon kunt houden wanneer dit nodig is.