1 maart 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Een rustgevende sfeer in je badkamer

Je badkamer; het is een plek waar je gedurende je leven veel tijd in doorbrengt. Niet alleen is het een plek waar zich ons ochtendritueel voor het grootste deel voltrekt; het is ook de plek waar jij je optimaal kan ontspannen. Je dagelijkse bad of douchebeurt is tenslotte een belangrijk moment van de dag. Je reinigt je lichaam maar tegelijkertijd laad jij je op om weer voldoende energie te hebben voor de rest van de dag. Wanneer je dit zo leest snap je gelijk dat jouw badkamer een rustgevende sfeer moet uitstralen.


Witjes of toch een trendbadkamer-08


In het verleden werden badkamers standaard afgewerkt met vierkante witte badkamertegels, ook wel witjes genoemd in de volksmond. De witjes zijn nooit helemaal verdwenen uit de badkamers in Nederland, maar veel woningbezitters kiezen tegenwoordig voor andere badkamertegels in afwijkende maten. Deze andere badkamertegels zijn behoorlijk trendgevoelig. Niet alleen zijn ze doorgaans veel groter dan vierkante witjes, maar ze zijn ook in veel meer kleuren verkrijgbaar. Mensen zijn dan ook geneigd om – bij de inrichting van de badkamer – te kiezen voor badkamertegels die op dat moment in de mode zijn. De tegels die momenteel vaak worden gebruikt voor badkamers hebben een natuurlijke tint en het uiterlijk van natuurlijke materialen zoals hout of natuursteen.


Het onderhoud van je badkamer


Een belangrijk aspect bij jouw keuze voor badkamertegels is het onderhoud wat jij aan je badkamer zal hebben wanneer hij eenmaal in gebruik wordt genomen. Tegels worden immers bijeen gehouden door voegwerk, en dat voegwerk moet schoongehouden worden. Heb jij gekozen voor mediterraans aandoende mozaïek tegeltjes van een kleine maat met veel kleine voegjes tussen de tegeltjes, dan zal je veel tijd kwijt zijn aan het onderhoud van het voegwerk. Heb je daarentegen gekozen voor grote tegels met een strak modern uiterlijk, dan zal je minder tijd kwijt zijn aan het onderhoud van je voegenwerk. Een fris uiterlijk is immers bij het voegwerk tussen je badkamertegels heel belangrijk.

Badkamertegels of steenstrips


Wanneer je een badkamer gaat inrichten en je wil de ruimte ook gaan gebruiken voor je eigen wellness momenten, dan is het heel belangrijk dat jouw badkamer een natuurlijke en tegelijkertijd comfortabele uitstraling heeft. Je kan in dat geval natuurlijk voor de wanden kiezen voor badkamertegels, maar je zou ook kunnen kiezen voor iets heel nieuws; steenstrips. Dit zijn grote vlakken, geproduceerd met dunne strips steen of materiaal met een steenachtig uiterlijk, waardoor je badkamer een heel authentiek uiterlijk krijgt. Wanneer jij één wand wil opknappen in je badkamer en er een echte blikvanger van wil maken zijn steenstrips een heel goede keuze. Je kan ze zelfs over een bestaande muur aanbrengen.

Een tip ten slot


Bij badkamertegels is de keuze heel divers. Het is goed om te kijken naar de maat van de badkamer die jij wil gaan inrichten. Met grote of kleine badkamertegels kan je een badkamer groter of juist kleiner laten lijken. Grote tegels zorgen voor minder voegwerk en laten daardoor jouw kleine badkamer groter lijken.