15 juli 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Dekbedovertrek

Dekbedovertrek veranderen ter renovatie

Ben jij van plan om jouw slaapkamer in een handomdraai te veranderen? Dan is het tijd om te weten wat je kunt veranderen en wat trendy is. Veel mensen veranderen hun kamer een keer in de 5 jaar om toch wat nieuwetijds mee te kunnen nemen. Je hoeft niet altijd iets te kopen of iets te verplaatsen om mee te gaan met de tijd. Je kunt het ook maken of simpelweg reorganiseren. Waar kun jij dan mee beginnen en wat heb jij daar voor nodig? Je kunt bijvoorbeeld je bed veranderen of bepaalde onderdelen van je bed. Denk bijvoorbeeld aan de matras en dekbedovertrek. Je kunt natuurlijk ook denken aan het verven en of renoveren van je kledingkast en of bureau. Misschien is een kleine opknapbeurt al voldoende! 

Dekbedovertrek

Muren verven

Voordat jij begint met kiezen van een nieuwe dekbedovertrek en het kiezen van nieuwe onderdelen van je kast kun je natuurlijk ook denken aan verven. Je kunt muren een keer in de zoveel tijd verven in de kleur die jij mooi vindt. Vaak gebruikt men wit of nude tonen voor de kleur van de muren van de slaapkamer. Dit is heel gebruikelijk, want je kunt het in principe combineren met heel veel andere stijlen. De laatste jaren kiezen mensen ook een specifieke stijl. Zo verven ze de muren naar donkergroen en kiezen dan voor houtachtige accessoires en kasten. Dit is natuurlijk ook heel speciaal en mooi. Je kunt dus variëren in kleur, op basis van jouw smaak. 

Kledingkasten en bureau’s 

Zoals hierboven staat kun je natuurlijk ook kiezen voor natuurlijke en eigentijdse kasten en bureau’s. Denk bijvoorbeeld aan witte meubels. Deze kun je in principe combineren met elke stijl en kun je dan ook gemakkelijk aanpassen bij het invoegen van nieuwe accessoires. Ben jij niet van het minimalistische witte kasten? In zo een geval kun je ook kiezen voor de vintage kasten. Denk bijvoorbeeld aan de bruine houten kasten met ronde knoppen. Je kunt je oude bureau dan ook verven of laten spuiten met een spuitbus. Heb jij dit gedaan? Dan kun je je focussen op je bed en dekbedovertrek. 

Bed en dekbedovertrek

Een kleine verandering kan iets groots betekenen en een goede voorbeeld hiervoor is de dekbedovertrek. Allereerst is het handig en makkelijk om de stijl van je kamer te analyseren en je dekbed op basis van je stijl te kiezen. Voor een vintage stijl kamer kun je kiezen voor een vintage stijl dekbed. Je kunt dan denken aan een zachte katoenen dekbed met een lichte beige of blauwe kleur.  Je zult al meteen merken dat een klein verandering een groot verschil kan brengen. 

Bed? 

Heb jij een goede dekbedovertrek gekozen, maar ben jij niet zeker over of het wel allemaal goed staat met je bed en de rest? Je kunt in zo een geval ook kleine veranderingen maken. Denk bijvoorbeeld aan het verven van je bed of het veranderen van je boxspring. Je kunt dus alle kanten op als je daadwerkelijk iets wilt veranderen.