15 juli 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

bomen-bezorgen

De boom van de liefde weer helemaal in

Wil jij een boom die perfect is voor het Nederlandse klimaat? Dan is de leilinde een uitstekende optie.
Deze boom heeft een bepaalde vorm die zorgt voor een beetje beschutting. Hierdoor kun jij genieten van je privacy in jouw eigen tuin. De boom heeft bladeren in de vorm van een hart, waardoor de boom voor iedere tuin geschikt is.
Naast deze voordelen is de leilinde ook een winterharde boom. De boom kan tegen harde wind, waardoor de boom perfect is voor het Nederlandse klimaat.

Boom van de liefde

De leilinde  wordt in Litouwen aanbeden, omdat de boom geluk en vruchtbaarheid zou geven. De boom wordt gekenmerkt door de vorm en de bloemen die lekker ruiken. Hierdoor wordt de boom ook wel ‘’boom van de liefde’’ genoemd.
De leilinde heeft crèmegele bloemen in de vorm van een ster onder de lichtgroene takken, die eind juni tot half juli tevoorschijn komen. Deze bloemen zijn alleen niet zo opvallend.
De bomen kunnen enorm oud worden. Ze kunnen namelijk wel 1000 jaar worden!
Nu heeft de boom nog een kenmerk. Het hout van de boom is enorm zacht. Daarom werd dit hout vroeger gebruikt om mooie beeldjes te maken. Dus naast de mooie uitstraling, heeft de boom ook nog eens een functie!

Leibomen weer helemaal in!

Vroeger hadden mensen op boerderijen vaak leibomen  geplaatst om een soort zonnescherm of beschutting te creëren. Vaak werden de bomen ook in aparte vormen neergezet bij kloosters en bij landgoederen in de tuin.
Nu zijn de bomen weer helemaal in! Steeds meer mensen zijn op zoek naar een sfeervolle boom voor in de tuin en komen uit op de leiboom.

Door middel van boombanden kun je de takken van de leiboom in de richting laten groeien die je zelf wilt.