24 juni 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Dekbedovertrek

Alles wat je dierbaar is vraagt om onderhoud

Warmte, voedsel, een veilige plek, liefde en aandacht. Zomaar een greep uit de allereerste levensbehoeften in een mensenleven. Onderkoeling is voor een baby funest. Voldoende voedsel is evident voor een mens. Net als een veilige plaats om te wonen en te werken. En ons levensgeluk krijgt een boost bij voldoende aandacht en graag een flinke portie liefde. Al deze dingen zijn kostbaar en tegelijkertijd onbetaalbaar. Ze vragen een niet aflatende aandacht en het nodige onderhoud. Die veilige plek kan ons huis zijn met een heerlijk bed om in te slapen en lief te hebben. Als je kiest voor een comfortabel waterbed dan vraagt het regelmatig om extra onderhoud. Met onderhoudsproducten houd je je fijne nestje in een goede conditie. Gewoon om het schoon te houden of voor een diepwerkende reiniging die je bed ontdoet van hinderlijk vuil en kwalijke microben. Onderhoud voor een bed dat je dierbaar is.

We slapen een derde van ons leven

Gemiddeld slaapt een mens in zijn leven 32 jaar. Een gemiddelde volwassene slaapt per nacht tussen de zeven en acht uur aan één stuk door. Bij een gezonde conditie op lichamelijk en mentaal gebied. Sommigen voelen zich na vijf uren slaap al uitgerust, terwijl anderen behoefte hebben om tien uur achtereen te slapen om zich goed te voelen. Vrouwen slapen doorgaans iets langer dan mannen. In onze slaap verwerken we de opgedane indrukken en wordt de informatie netjes opgeborgen. Bovendien hebben we een goede slaap nodig om 

spieren en dergelijke te laten herstellen en te groeien. Vandaar dat baby’s en kinderen meer slaap nodig hebben dan volwassenen en ouderen. Het belang van een goed bed is daarmee uitgelegd. Dat kan een waterbed zijn wat goed moet worden verzorgd met een Waterbed onderhoudsproduct. Net zoals een mens goed voor zichzelf zorgt door voldoende slaap te pakken. Een korte periode van slaaptekort is geen bezwaar. Maar voor de langere termijn brengt een slaapgebrek grote gezondheidsrisico’s. 

Goed slapen bevordert een gezond leven

Als de eindexamenkandidaat in de stressvolle examenweek zit, kan het voorkomen dat in de nachtelijke uurtjes nog wordt gestudeerd. Vooral voor jonge en gezonde mensen is dit tijdelijke slaapgebrek vervelend en slecht voor je welzijn en welbevinden. maar dat kan gemakkelijk later worden ingehaald. Kwalijker wordt het als een sprake is van een chronisch slaaptekort wat je hele functioneren verstoort. Je voelt je moe, je humeur gaat zienderogen achteruit net als je concentratievermogen. ook kun je minder goed de opgedane kennis en informatie verwerken en opslaan. Alle reden om voor een goede nachtrust te zorgen. Een fijn bed in een koele en rustige omgeving zijn een voorwaarde. net zoals je eigen slaaphygiëne. Geen telefoon, laptop of ander stressvolle activiteiten bij het slapengaan. Ga ontspannen de nacht in door iets leuks en rustigs te doen. Omwille van je gezondheid voor de korte en lange termijn.