15 juli 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Pvc laminaat

Wat is pvc laminaat?

Pvc laminaat is een erg handige en economische oplossing voor in huis, kantoor of in wat voor gebouw dan ook. Vloeren zijn over het algemeen een vrij kostbare aangelegenheid. Dat is met pvc wel anders. Het is stukken goedkoper dan bijvoorbeeld een houten vloer of een tegelvloer. Pvc is een vorm van kunststof die zodanig is vervaardigd dat het zowel flexibel en buigzaam is als hard en krasbestendig. Dit maakt een pvc vloer bijzonder interessant voor veel mensen.

Een dure vloer qua looks, maar goedkoop qua geld

Een pvc vloer heeft op de bovenlaag (de laag die je ziet en waar je overheen loopt) een zeer nette en natuurgetrouwe afbeelding van bijvoorbeeld een parketvloer, of een tegelvloer. En dat niet alleen. Er zijn vele honderden soorten en varianten die kunnen worden afgebeeld. Zo heb je dus voor een relatief lage prijs elke mogelijke vloer die je maar wenst. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Pvc laminaat

Geen expertise nodig

Als je denkt dat een pvc vloer moeilijk is om aan te leggen heb je het mis. Er is bijna niets makkelijker. Dit komt omdat de vloeren worden geleverd in handzame planken die je simpelweg achter elkaar legt en vastlijmt op de vloer. Je kunt niet misgaan met een pvc vloer. Er zijn zelfs varianten met een kliksysteem, zodat ze naadloos in elkaar vallen en je vloer perfect uitkomt.

Goede prijs-kwaliteit

Voor een pvc vloer ben je stukken minder geld kwijt dan een conventionele vloer van houtof tegels. Tegelijkertijd biedt het een zeer duurzame kwaliteit, gaat hij jaren mee. De vloeren zijn slijtvast. Ook hoef je je geen zorgen te maken over krassen of slijtage. Pvc is een zeer harde en kwalitatief hoogstaande kunststof. Dus dweilem of stuigzuigen is geen enkel probleem. Deze zaken zullen je pvc laminaat niet beschadigen.

Goede akoestiek

Het lopen over een pvc vloer voelt zeer prettig aan door het strakke ontwerp en de dunne materialen. Daarnaast heeft het een zeer goede akoestiek. Geen hoog of tergend klepper geluid wanneer je eroverheen loopt. Daarnaast is het materiaal, ondanks zijn hardheid, zacht om op te lopen. Dit geeft de vloer een huiselijke sfeer die als zeer aangenaam wordt ervaren.