23 mei 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Wat is de beste keuken voor een kleine ruimte?

Wanneer je wat kleiner woont of je hebt een kleine ruimte vrij voor een keuken dan kan het wel eens lastig zijn om het efficiënt in te richten. Je vraagt je misschien af hoe je het beste een keuken kan inrichten en je weet niet zeker of je bepaalde dingen moet laten zoals een vaatwasser bijvoorbeeld. Het beste voor een kleine ruimte is de rechte keuken! Ik ga hieronder uitleggen waarom.

De rechte keuken!

Rechte keukens zijn de beste optie voor een kleine ruimte omdat je hem langs een muur kan plaatsen en je hebt alles binnen handbereik. Wanneer je rechte keuken aanschaft is er ruimte genoeg voor een gootsteen en een kookunit. Je hebt kasjes boven en onder en op deze manier heb je alles wat je nodig hebt bij de hand aan die ene muur. Ook een voordeel van een rechte keuken is dat er altijd een mogelijkheid is tot een uitbreiding als je dat zou willen. Bijvoorbeeld wanneer je een koelkast of een vaatwasser wil plaatsen.

Voordelen van een rechte keuken

Het voordeel van een rechte keuken is dat je hem in lengte kan aanpassen. Dus je kan de keuken op maat laten maken voor je muur en op deze manier zoveel mogelijk uit je keuken halen met zo min mogelijk verspilling van de ruimte. Een rechte keuken bespaard dus ruimte omdat je optimaal gebruik maakt van 1 wand en er genoeg loop en werk ruimte over blijft op deze manier. Over het algemeen is een rechte keuken ook goedkoper dan andere opstellingen omdat het vaak makkelijker te plaatsen is en een korter keukenblad nodig hebt. Uiteraard is de prijs alsnog afhankelijk van het materiaal en de apparaten die je kiest maar qua montage moet het de beste optie zijn voor een keuken!