1 maart 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Tips voor marmer opknappen

Caucasian Handyman Worker Fastening By Hand Copper Color Faucet To Marble Tile Wall In Bathroom.

Tips voor marmer opknappen

3 tips voor marmer opknappen

Heb je al enige tijd een marmer vloer liggen? Dan kan het zijn dat deze inmiddels een doffe kleur gekregen heeft. Misschien heeft de vloer zelfs wel beschadigingen opgelopen. In beide gevallen gaat dit ten koste van de uitstraling van de vloer. Je hebt natuurlijk niet voor niets een marmer vloer laten leggen. En wilt wel dat deze zijn natuurlijke glans behoudt. Gelukkig is dat zeker mogelijk, want marmer is heel goed op te knappen. Wij geven je daarvoor 3 handige tips.

Laat marmer opknappen door een specialist

Voor marmer opknappen is enige voorkennis nodig. Het is namelijk een specialistisch werkje. Als je dit verkeerd aanpakt, kun je de vloer beschadigen. En dat wil je niet, toch? Laat marmer daarom altijd opknappen door een specialist. Deze weet precies wat er gedaan moet worden om jouw marmer vloer weer te laten stralen als nieuw.

Laat de vloer glanzen door deze te polijsten

Wil je de oude glans van het marmer weer terugkrijgen? Dan kun je jouw marmer vloer opknappen door deze te laten polijsten. Polijsten zorgt ervoor dat ondiepe en oppervlakkige krassen worden weggehaald, waardoor de oorspronkelijke glans van het marmer weer terugkomt.

Grove beschadigingen in marmer? Schuren is de oplossing!

Heb je een marmer vloer met diepere krassen en andere grove beschadigingen? Dan kun je het marmer opknappen door het te laten schuren. Het schuren zorgt ervoor dat de toplaag van het marmer wordt weggehaald, waardoor de vloer geëgaliseerd wordt. Dit is een ingrijpende klus. Maar het is de moeite zeker waard! Je kunt er ook voor kiezen om het marmer eerst te laten schuren en vervolgens nog te laten polijsten, zodat het marmer weer gaat glanzen als nieuw. Wil je meer lezen over vloeren? Klik dan hier.