24 juni 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Luxury house at night in Vancouver, Canada.

Lekkage aan je plafond, wat nu?

Tijdens het schoonmaken van je huis valt je oog ineens op een bruine kring in het plafond. Je pakt een trap erbij om er goed na te kunnen kijken en te voelen. Ja hoor het is vochtig. Je hebt een lekkage aan je plafond. Dit kan voor veel schade veroorzaken. Je stucwerk heeft schade je huisraad kan ook schade hebben als het onder de lek staat. Nog langer wachten kan niet want dan wordt het alleen maar erger. Bel meteen naar een lekkage specialist. Zij kunnen uitzoeken waar de lek zit en kan het soms meteen repareren. 

Oorzaken van een lekkage

Je bent niet de eerste die een plafond lekkage heeft. Vaak vindt de lekkage zijn oorsprong in de badkamer, dit is niet altijd zo! Het kan ook zo zijn dat de lekkage heel ergens anders zit dan waar je de vochtplek ziet. Water gaat altijd naar het laagste punt. Een plafond lekkage kan verschillende oorzaken hebben. Een lekkage in je waterleiding van je douche, wastafel of bad. Deze zitten vaak weggewerkt in vloeren, plafonds en muren. Je merkt het daarom niet zo snel op. De vochtplekken worden zichtbaar waar het water de muren in trekt. Denk je te weten dat de lekkage in je badkamer komt daar een kapotte waterleiding, sluit dan meteen de hoofdkraan af. Kijk ook of er elektra in de buurt is. Als dit het geval is sluit dan ook de elektra af. Water en stroom gaan niet goed samen.  Je kan ook een lekkage hebben door een lekkend dak. Dit zie je vooral bij platte dagen. Er kunnen haarscheurtjes inkomen door het krimpen bij kou en uitzetten bij warmte. Door de haarscheurtjes kan regenwater of smeltend sneeuw naar binnen sijpelen. Beschadigde of verschoven dakpannen kunnen voor lekkages zorgen bij schuine daken. 

Vergoed de verzekering de schade?

De verzekering vergoed vaak de plafond lekkage. Op woonverzekering op Overstappen.nl vind je verschillende woonverzekeirngen. Wanneer de lekkage je eigen schuld is omdat je vergeten bent de kraan van het bad dicht te draaien dan vergoed de verzekering niets Of als er achterstallig onderhoud is. Opstalverzekeringen vergoeden de  spullen die hebben geleden onder de lekkage. Bijvoorbeeld als je radio door de waterschade het niet meer doet. Tip maak foto’s van de schade die is ontstaan aan je spullen en van de lekkage zelf. Dit kan je dan laten zien aan je verzekering.