13 april 2024

Mijn Huis en Interieur

Hoe ik mijn Huis en Interieur Decoreer

Hoe kies je tegels voor de badkamer?

Het kiezen van de juiste tegels voor de badkamer is geen gemakkelijke opgave. Er zijn allerlei verschillende materialen en stijlen om uit te kiezen. Daarnaast geldt dat de keuze voor een bepaald soort tegels afhankelijk is van het eigen gevoel en smaak. De één vindt bijvoorbeeld kleine tegels mooi en de ander vindt juist grote tegels mooi. In dit artikel bespreek ik hoe je tegels kiest voor de badkamer.

Het materiaal

Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden van materiaal, afmetingen en kleuren. Hierdoor zit er ongetwijfeld iets tussen dat bij jou past. Om uiteindelijk tot een keuze te komen, is het handig om na te denken over het materiaal van de tegels. Er zijn veel verschillende materialen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan keramiek, marmer en graniet. Daarnaast dient het materiaal vanzelfsprekend goed bestemd te zijn tegen water en wil je het liefst zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan onderhoud.

De afmetingen

Een ander punt waar je over na moet denken, zijn de afmetingen. Naast dat er verschillende materialen en kleuren zijn, zijn er ook verschillende afmetingen. Er zijn grote en kleine tegels. Grote tegels worden vaak gebruikt voor een kleine ruimte, omdat grote tegels een ruimte groter laten lijken. Kleine tegels worden meestal gebruikt voor de opvulling van de muren. Een populaire afmeting van kleine tegels zijn vloertegels 60×60. Het is ook mogelijk om de vloer te bedekken met kleine tegels.


Wil je graag meer weten over tegels van keramiek? Dan raad ik het zeker aan om een kijkje te nemen op ceramicavloeren.nl. Zij zijn expert op het gebied van keramische tegels.